Условия за ползване

1. Условия за ползване на уебсайта
Като осъществявате достъп, разглеждате или използвате по друг начин този уебсайт („уебсайт“), Вие се съгласявате да бъдете обвързани с тези условия за ползване на уебсайта („Условия за ползване“) и нашата Политика за използване на „бисквитки“ и защита на личните данни.

2. Използване на този уебсайт
Този уебсайт е предназначен за използване от пребиваващи Република България („Вие“ или „Вас“). Ако не пребивавате в България, моля, направете справка с уебсайта на Новартис във Вашата държава на пребиваване.

3. Кои сме ние?
Този уебсайт се контролира и управлява от „Новартис България“ ЕООД (наричано в настоящите условия „Новартис“, „ние“, „нас“ или „наш“, включително всички дружества от групата „Новартис“). Новартис е дружество с ограничена отговорност, регистрирано в България. Нашият адрес на управление е:  бул. „Никола Вапцаров“ № 55, сграда 4, ет. 4, Новартис България. Ако имате въпроси, коментари или оплаквания във връзка с този уебсайт, можете да се свържете с нас по електронна поща на адрес: [email protected].

4. Информация, публикувана на този уебсайт
Информацията, която публикуваме на този уебсайт, е предназначена само за общи информационни цели. Ние можем по всяко време да добавяме, изтриваме или актуализираме информацията на уебсайта, без изрично уведомление до Вас. Информацията относно продукти не е предназначена да се дадат или заменят медицински съвети. АКО ИМАТЕ МЕДИЦИНСКИ ПРОБЛЕМ, ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ЛЕКАР. Този уебсайт по никакъв начин не е предназначен да се постави медицинска диагноза или да се предлагат конкретни за пациента съвети за лечение.

5. Използване на информация
Вие можете свободно да разглеждате този уебсайт, но имате право да осъществявате достъп, да изтеглите или да използвате информация от този уебсайт, включително всякакви текстове, изображения, аудио и видео данни („информацията“), за Ваша собствена употреба без търговски цели. Не можете да разпространявате, променяте, предавате, използвате повторно, публикувате или използвате информацията за търговски цели без писмено разрешение от Новартис.Трябва да запазите и възпроизвеждате всяко съобщение за авторско право или друго обявление за права на собственост, съдържащо се в информацията, която изтегляте. Трябва да приемете, че всичко, което виждате или четете на този уебсайт, е защитено с авторско право, освен ако не е отбелязано друго, и не може да бъде използвано без писменото разрешение на Новартис, освен в случаите, предвидени в настоящите Условия за ползване или в текста на уебсайта. Новартис не гарантира и не декларира, че използването от Ваша страна на материали, показани на този уебсайт, няма да наруши правата на трети страни, които не са собственост на Новартис или не са свързани с Новартис. С изключение на горепосоченото ограничено разрешение, Вие не получавате и не Ви се предоставят никакви лицензи или права върху информацията, нито каквито и да е авторски права на Новартис или на която и да е друга страна.

6. Търговски марки и други права на собственост
Трябва да приемете, че всички наименования на продукти, посочени на този уебсайт, независимо дали са в едър шрифт или са обозначени със символа на търговската марка, са регистрирани търговски марки на дружества от групата „Новартис“. Възможно е също този уебсайт да съдържа или да се позовава на патенти, защитена информация, технологии, продукти, процеси или други права на собственост на дружества от групата „Новартис“ и/или на други страни. Вие не получавате и не Ви се предоставят никакви лицензи или права върху такива търговски марки, патенти, търговски тайни, технологии, продукти, процеси и други права на собственост на дружества от групата „Новартис“ и/или на други страни.

7. Без гаранции
Въпреки че Новартис полага разумни усилия, за да гарантира, че информацията е точна и актуална, тя може да съдържа технически неточности или печатни грешки. Новартис си запазва правото да прави по всяко време и без предизвестие промени, поправки и/или подобрения на информацията, както и на продуктите и програмите, описани в тази информация. Новартис не дава гаранции и не прави декларации относно точността на информацията. Новартис не носи отговорност или задължения за грешки или пропуски в съдържанието на уебсайта. НИЕ НЯМА ДА НОСИМ ОТГОВОРНОСТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СТАВА ВЪПРОС ЗА НЕПОЗВОЛЕНО УВРЕЖДАНЕ (ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА НЕБРЕЖНОСТ ИЛИ НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНОУСТАНОВЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ), ДОГОВОРНО ИЛИ ДРУГ ВИД НАРУШЕНИЕ, ЗА: а) ЗАГУБИ ИЛИ ВРЕДИ, ВЪЗНИКНАЛИ В РЕЗУЛТАТ ОТ ПОЗОВАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ, СЪДЪРЖАЩА СЕ В ТОЗИ УЕБСАЙТ; б) ЗАГУБИ, ВРЕДИ ИЛИ РАЗХОДИ, КОИТО СТЕ ПРЕТЪРПЕЛИ ИЛИ НАПРАВИЛИ ВСЛЕДСТВИЕ НА ВИРУСИ ИЛИ ДРУГИ ЗЛОВРЕДНИ КОМПОНЕНТИ, ПОЛУЧЕНИ ЧРЕЗ ТОЗИ УЕБСАЙТ; ИЛИ в) ЗАГУБА НА ПРИХОДИ; ЗАГУБА НА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ; УВРЕЖДАНЕ НА РЕПУТАЦИЯТА ИЛИ ПОДОБНИ ЗАГУБИ; ЗАГУБА НА ОЧАКВАНИ ИКОНОМИИ; ЗАГУБА НА ДОГОВОРИ; ЗАГУБА НА ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ; ЗАГУБА ИЛИ ПОДПРАВЯНЕ НА ДАННИ ИЛИ ИНФОРМАЦИЯ; ИЛИ ВСЯКА СПЕЦИАЛНА, НЕПРЯКА, ПОСЛЕДВАЩА ИЛИ ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКА ЗАГУБА, ПОНЕСЕНА ОТ ПОТРЕБИТЕЛ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОЗИ УЕБСАЙТ. ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ СЕ ПРЕДОСТАВЯ „ВЪВ ВИДА, В КОЙТО Е“. НИЕ НЕ ПРЕДОСТАВЯМЕ ГАРАНЦИИ ЗА ПЪЛНОТАТА ИЛИ ТОЧНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА НА ТОЗИ УЕБСАЙТ ИЛИ ЗА ВЪЗМОЖНОТО Ѝ ИЗПОЛЗВАНЕ.СЛЕДОВАТЕЛНО ВИЕ ТРЯБВА ВНИМАТЕЛНО ДА ПРЕЦЕНИТЕ ИНФОРМАЦИЯТА. НИТО НОВАРТИС, НИТО КОЕТО И ДА Е ДРУГО ДРУЖЕСТВО ОТ ГРУПАТА „НОВАРТИС“ ИЛИ ДРУГА СТРАНА, УЧАСТВАЩА В СЪЗДАВАНЕТО, РАЗРАБОТВАНЕТО ИЛИ ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ТОЗИ УЕБСАЙТ КЪМ ВАС, НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕКИ, СЛУЧАЙНИ, ПОСЛЕДВАЩИ, НЕПРЕКИ ВРЕДИ ИЛИ ЗАГУБИ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ДОСТЪПА, ИЗПОЛЗВАНЕТО ИЛИ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТОЗИ УЕБСАЙТ ИЛИ ОТ ГРЕШКИ ИЛИ ПРОПУСКИ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА УЕБСАЙТА, КАТО ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ СЕ ИЗКЛЮЧВА ИЗРИЧНО ВЪВ ВСЕКИ ОТДЕЛЕН СЛУЧАЙ И В НАЙ-ПЪЛНАТА СТЕПЕН, ДОПУСТИМА ОТ ПРИЛОЖИМОТО ПРАВО.

8. Информация, която ни предоставяте
С изключение на информацията, обхваната от нашата Политика за защита на личните данни, всички съобщения или материали, които изпращате на уебсайта по електронна поща или по друг начин, включително всякакви данни, въпроси, коментари, предложения или други подобни, са и ще бъдат третирани като неповерителни и незащитени с права. Всичко, което предавате или публикувате, става собственост на Новартис или на свързаните с Новартис лица и може да се използва за всякакви цели, включително, но не само, възпроизвеждане, разкриване, предаване, публикуване, излъчване и публикуване. Освен това Новартис има право да използва, без да Ви дължи компенсация, всякакви идеи, концепции, ноу-хау или методи, съдържащи се в съобщение, което изпращате към уебсайта, за каквато и да е цел, включително, но не само, разработване, производство и маркетинг на продукти, за които се използва такава информация.

9. Без реклама
Посетителите се уведомяват, че определени раздели от този уебсайт са предназначени само за определени експерти потребители или само за българската аудитория. Нищо на този сайт не следва да се тълкува като промотиране или реклама на продукт или за употреба на продукт, който не е разрешен за употреба съгласно българските закони и подзаконови актове.

10. Връзки към този уебсайт
Новартис не е извършвало преглед всеки един от уебсайтовете на трети страни, които съдържат връзки към този уебсайт, и не носи отговорност за съдържанието на такива страници извън този уебсайт или на други сайтове, свързани с него. Вие нямате право да поставяте връзки към която и да е от страниците на този уебсайт без предварителното писмено съгласие на Новартис. Цитирането или използването на една или повече части от този уебсайт на уебсайта на трети страни без писмено съгласие също е забранено.

11. Връзки към други уебсайтове
Връзки към уебсайтове на трети страни могат да бъдат поставени в интерес или за удобство на посетителите на този уебсайт. Ще се постараем да Ви информираме, когато напускате този уебсайт, че условията за използване и политиката за защита на личните данни, прилагани за уебсайта на трета страна, може да са различни. Въпреки това Новартис не поема отговорност за връзки, които сме поставили към други уебсайтове, и по-специално не носи отговорност за точността или законността на тяхното съдържание. Ние не поемаме отговорност, произтичаща от нарушение или пропуск в политиките за защита на личните данни, прилагани от трети страни.

12. Права на трети страни
Никоя разпоредба от настоящите Условия за ползване не подлежи на прилагане от трети страни, като това се отнася и за всички дружества от групата „Новартис“.

13. Последици
Ако установим, че сте нарушили някое от настоящите Условия за ползване, можем незабавно да предприемем коригиращи действия, включително да попречим на потребителя да ползва услугите, предлагани от Новартис, и да премахнем всяка информация и всички данни и съдържание, публикувани на уебсайта от потребителя, по всяко време и без предупреждение. Ако сме понесли вреди вследствие на допуснатото от Вас нарушение, можем изцяло по своя преценка да потърсим обезщетение от Вас.

14. Преразглеждане
Новартис може по всяко време да преразгледа настоящите Условия за ползване, като актуализира тази публикация. Вие сте обвързани от всички редакции и поради това следва периодично да посещавате тази страница, за да прегледате настоящите Условия за ползване, с които сте обвързани.

15. Приложимо право и подсъдност
Настоящите Условия за ползване, както и всички спорове или искове, произтичащи от или във връзка с тях или предмета им, се уреждат и тълкуват в съответствие със законодателството на България. Съдилищата на България имат изключителна компетентност да разрешават всички спорове или искове (включително охранителни искове), възникнали от или във връзка с използването на този уебсайт, настоящите Условия за ползване или техния предмет.

×

Medical Information Request

×

Ask Speakers