Декларация за поверителност

„Новартис България“ ЕООД („Новартис“) като администратор на лични данни отговаря за обработването на Вашите лични данни на този уебсайт. В настоящата декларация за поверителност „Новартис“, „ние“ или „нас“ се отнася до дружеството Новартис България ЕООД.

Моля, прочетете внимателно настоящата декларация за поверителност, в която са описани начините, по които събираме информация за физическите лица, които посещават този уебсайт („лични данни“), как държим и използваме лични данни и как зачитаме Вашите права на защита на данните.

Ние можем периодично да променяме или актуализираме настоящата декларация за поверителност, като публикуваме нова декларация за поверителност на този уебсайт.

1. Какви лични данни се събират на този уебсайт?

Ако се регистрирате на този уебсайт, ще събираме информацията във формуляра за регистрация, включително Вашето име, служебен електронен адрес и области на експертен опит.

Ако искате да се свържете с представител на Новартис, ще получим Вашето име, служебен електронен адрес и пощенски код на местонахождението на работното Ви място.

2. Защо се събират лични данни на този уебсайт?

Ние събираме лични данни на този уебсайт:

  • за да контролираме достъпа до съдържание;
  • за да Ви дадем възможност да се регистрирате, за да получавате информация за нашите продукти, програми, срещи и събития и услуги в терапевтични области, които могат да представляват интерес за Вас; и
  • за да Ви дадем възможност да поискате да се свържете с представител на Новартис.

Възможно е също да се наложи да обработим личните Ви данни за други цели, както е описано в нашите декларации за поверителност, публикувани на адрес: novartis.bg/privacy-policy.

Ние няма да обработваме лични данни без подходящо основание и ще обработим личните Ви данни само ако:

  • сме получили Вашето предварително съгласие (например, да Ви изпратим електронни съобщения за рекламни и маркетингови цели);
  • обработването е необходимо за изпълнение на нашите договорни задължения към Вас или за предприемане на преддоговорни действия по Ваше искане (например, ако предоставяте услуги на Новартис);
  • обработването е необходимо, за да се спазят нашите правни или регулаторни задължения (например, когато Ви се изпраща информация за безопасността на нашите продукти); или
  • обработването е необходимо за нашите законни интереси (например, когато отговаряме на Ваши запитвания).

За повече информация, моля, направете справка с нашите декларации за поверителност.

3. Кой има достъп до Вашите лични данни и на кого се прехвърлят те?

Ние няма да продаваме, споделяме или предаваме по друг начин личните Ви данни на трети страни, различни от посочените в нашите декларации за поверителност.

Личните данни, които събираме от Вас, могат да бъдат обработвани, достъпни или съхранявани в държава извън държавата, в която се намира Новартис, което може да не предлага същото ниво на защита на личните данни. Ако предаваме Вашите лични данни на външни дружества в други юрисдикции, ще гарантираме защитата на личните Ви данни, като: (i) прилагаме нивото на защита, изисквано съгласно националните закони за защита на данните/неприкосновеност на личния живот, приложими за „Новартис България“ ЕООД; (ii) действаме в съответствие с нашите политики и стандарти; и (iii) за дружества от групата „Новартис“, установени в Европейското икономическо пространство (т.е. държавите – членки на ЕС и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, „ЕИП“) и Обединеното кралство, освен ако не е посочено друго, само чрез предаване на Вашите лични данни въз основа на стандартни договорни клаузи. Вие можете да поискате допълнителна информация във връзка с международното предаване на лични данни и да получите копие от документа за въведените подходящи гаранции, като упражните правата си, както е посочено по-долу. За предаването на лични данни в рамките на групата, групата „Новартис“ прие Задължителни корпоративни правила – система от принципи, правила и инструменти, предвидени в европейското законодателство, с цел да се гарантират ефективни равнища на защита на данните във връзка с предаването на лични данни извън Обединеното кралство, ЕИП и Швейцария. Повече за Задължителните корпоративни правила на Новартис можете да прочетете на адрес: https://www.novartis.com/privacy-policy/novartis-binding-corporate-rules....

4. Как защитаваме личните данни?

Въведени са подходящи технически и организационни мерки за осигуряване на ниво на сигурност и поверителност на Вашите лични данни. В рамките на тези мерки се вземат предвид съвременните технологии, разходите за прилагането им, естеството на данните и риска от обработването им. Целта на тези мерки е да се защитят Вашите лични данни от случайно или незаконно унищожаване или промяна, случайна загуба, неразрешено разкриване или достъп, както и от други незаконни форми на обработване.

5. За какъв срок съхраняваме личните данни?

Ние ще съхраняваме лични данни само за времето, необходимо за изпълнение на целта, за която са събрани, или за спазване на законовите или регулаторните изисквания, в съответствие с нашите декларации за поверителност, публикувани тук.

6. Какви са правата Ви и как можете да ги упражните?

Вие имате право да поискате копие от личните данни, с които разполагаме за Вас. Можете също така да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни или да поискате те да бъдат актуализирани, ограничени, изтрити или предадени на друга организация. 

Ако желаете да се свържете с нас във връзка с използването на личните Ви данни или желаете да упражните правата си за неприкосновеност на личните Ви данни, моля, пишете на адрес: [email protected] или до: Защита на данните, Новартис България“ ЕООД, бул. „Никола Вапцаров“ №55, сграда 4, етаж 4, гр. София, България.

Ако не сте доволни от начина, по който обработваме личните Ви данни, моля, свържете се с нашето длъжностно лице по защита на данните на адрес: [email protected]. Също така имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни в България.Декларация за поверителност
„Новартис България“ ЕООД („Новартис“) като администратор на лични данни отговаря за обработването на Вашите лични данни на този уебсайт. В настоящата декларация за поверителност „Новартис“, „ние“ или „нас“ се отнася до дружеството Новартис България ЕООД.

×

Medical Information Request

×

Ask Speakers