Проф. Алберико Катапано е редовен професор по фармакология в Миланския университет, директор на лабораторията за изследване на липопротеините и атеросклерозата и на Центъра за изследване на атеросклерозата на Италианското дружество по атеросклероза (S.I.S.A.) в болница „Басини“. Той е и директор на Центъра по епидемиология и превантивна фармакология на Университета в Милано (SEFAP).

Професор Катапано е бивш президент на Европейското дружество по атеросклероза (EAS), председател на комитетите за образование, насоки и корпоративни дейности на EAS и водещ автор на насоките на EAS/ESC за лечение на дислипопротеинемии. Той заема управителни позиции в няколко  научни дружества, включително Италианското общество за изследване на атеросклерозата; президент е на Италианското дружество по клинична и експериментална терапия (SITeCS) и генерален директор на фондация SISA.

Той е автор на повече от 400 научни статии в рецензирани списания и на няколко книги в областта на атеросклерозата, липопротеините и липидния метаболизъм. Той е редактор на списание „Атеросклероза“и асоцииран редактор на други научни списания.

×

Medical Information Request

×

Ask Speakers